9 Eylül 2009 Çarşamba

Türkiye 87-69 Polonya



basketbolda kaç turnuvadır nasıl başlarsak öyle gidiyoruz. yanılmıyorsam son 3 turnuvadır da litvanya'yla başladık.

turnuvanın 3. gününde ev sahibi polonya'ya karşı yine oldukça iyi mücadele ettik. diğer maçlara nazaran bu sefer pota altında ömer aşık'ı pota altında kullanarak başladık. hidayet ve kerem iyi beslediler ömer'i. ömer'in 5 dk içindeki 10 sayısıyla farkı belli bir seviyeye çekmeye başardık. önceki maçlardaki disiplini koruyunca 6 sayının altına da düşürmedik.

beni en çok korkutan isimler lampe ve logan'dı polonya'da. iyileşen ömer onan logan'ı savunmada çok iyi kilitledi. ben sadece 1 saha içi basketini hatırlıyorum. lampe de henüz ilk periyotta faul problemine girdi. fakat 3. çeyrek de tek başına devreye girerek farkı düşüren isim oldu. o anda yine sahneye ender çıktı. takımı bir basamak üst seviyeye çekti. maçın sokuna kadar da öyle sürdü.

bugün ilk defa tam kadro sahaya çıktık. ömer onan baya uzun süre aldı. dün çok fazla yorulan bekir yarangüme bugün dinlenme fırsatı buldu. diğer bir önemli nokta semih'in kendine gelmesi oldu heralde. bir ara ağzım açık izledim semih'i. umarım devamını getirir. hidayet de uzun süre sonra "Mr. 4th Quarter" olduğunu gösterdi. hele ki nba 3lük mesafeinden bile daha geriden attığı şut mükemmeldi. 3G reklamındaki şutları gerçek miydi diye düşünmeden edemedim.

şimdi 2 gün dinleneceğiz. cumartesi günü de büyük ihtimalle ispanyollarla oynayacağız 2. turun ilk maçında. 2 gün ara ritmimizi bozmaz inşallah.

son söz: ispanya maçının derbiyle çakışma ihtimali çok yüksek.

son söz 2: ender'e nazar değmesin...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails