8 Eylül 2009 Salı

Türkiye 84-76 Litvanya | Şu Bir...



aslında maç öncesinde yiğiter uluğ aceto da çok güzel açıklamıştı eksilerimizi artılarımızı. hepsine de bir bir şahit olduk. ömer aşık'ın faul problemi, hidayet ve ersan'ın pozisyonları ve süreleri vs...

maçtaki konsantrasyonumuz maçın başından beri belliydi. ilk çeyrekte ersan'ın, 2. çeyrekte hidayet'in, 3. ve 4. çeyrekte ender'in sayılarıyla galip geldik diyebiliriz. özellikle hücumda tıkandığımız anlarda ömer onan'ın oynamadığı maçta ender ve sinan'ın devreye girmesi günün artılarındandı. gerçi tanjevic sinan'ı son çeyrekte kenarda unuttu ama galip gelen hoca her zaman haklıdır.

bizde günün en kötü oyuncusu kesinlikle semih'ti. ne hücumda ne savunmada hiç bir katkı sağlayamadı. bir ara tanjevic de dayanamadı sahaya girdi zaten. sahaya gireceğine al kenara son çeyrekte, kenarda uyar değil mi! 5 faulle çıkmasında en önemli etkendir hoca. kötü mü oldu? bence kesinlikle hayır. semih'i bundan sonra daha az izlememiz için ömer aşık'ın biraz daha dikkali olması lazım faul konusunda.

hidayet'in ve ersan'ın hücum opsiyonunda 1 ve 2 numaralı adamlar olduğunu biliyoruz. bunu da bugün çok iyi kullandık her ne kadar 2. yarı ersan'ı unutsak da. gerçi o da zorlamaya başlamıştı pozisyonları.

litvanya ' ya gelecek olursak; beni hayal kırıklığına uğrattılar bugünkü oyunlarıyla. gerçi aynı performansı geçen sene de göstermişlerdi. kleiza'nın ve lavrinovic kardeşlerin aşırı zorlamaları, oyun kurucu pozisyonu mevkiisindeki yetersizlik en büyük sorunları. ayrıca Galatasaray'ın yeni transferi jasaitis'in oyunu da beni oldukça memnun etti.

yarın bulgaristan'ı da yenersek büyük bir yol katetmiş oluruz şampiyonada. gerçi nasıl bir şampiyonaysa, birkaç takım hariç çoğunluk paf takımlarıyla gelmiş gibiler. as oyuncularla gelen ispanya'nın sırplara mağlup olması gecenin en büyük sürpriziydi. bence başka da sürpriz olmamış zaten...


17:30 Makedonya 54 - 86 Yunanistan A Grubu



17:30 Rusya 81 - 68 Letonya B Grubu



19:15 Büyük Britanya 59 - 72 Slovenya C Grubu



19:15 Polonya 90 - 78 Bulgaristan D Grubu



20:15 Hırvatistan 86 - 79 İsrail A Grubu



20:15 Fransa 70 - 65 Almanya B Grubu



22:00 Sırbistan 66 - 57 İspanya C Grubu



22:15 Türkiye 84 - 76 Litvanya D Grubu

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails