28 Eylül 2009 Pazartesi

Galatasaray 1-1 Eskişehirspor |


iyi oynadığımız bir ilk yarı, rakibi mahkum ettiğimiz son 35 dakika... böyle bir maçtan puan kaybıyla ayrılmak üzüntü verici. bugün aslında nasıl durdurulacağımızı da görmüş olduk. eskişehirspor önde basarak mükemmel bir şekilde uyguladı alan savunmasını ve neredeyse hiç açık vermedi. bu durumda rijkaard'ın devreye girmesini bekledim ama o da sessiz kaldı. böyle olunca geçen hafta kasımpaşaspor maçında gördüğümüz sabrı bu maç da göremedik.

sene başından beri söylediğim birşey var. o da bu sistemdeki en önemli mevkinin ortasahadaki 2li olduğu. ayhan'ın sakatlığından beri burada hücum yönünde bir sıkıntı yaşadığımız gerçek. aslında mustafa sarp ayhan'ın görevini arada sırada gerçekleştiriyor ama bu özelliğinin devamlılığı yok maalesef.bunu bugün de gördük. ilk yarıda oldukça aktif bir mustafa sarp. ikinci yarı ise hücum da adını hiç duymadığımız bir mustafa sarp. gerçi eskişehirspor'un oyun anlayışı da buna izin vermedi bugün.

bu sene takım mümkün olduğunca ayağa top yapmaya çalışıyor. leo franco'dan başlayıp en uç noktaya kadar seri paslarla çıkılıyor. bugün aksadığımız yönlerden biri de buydu. sabri'nin pas oranının oldukça düşük olması, rakip hüm oyuncularının ilerde basması bunu engelleyen nedenlerdi. bu yüzden sıkça uzun pasa başvurduk hatta son 15 dakika iyice doldur-boşalta döndük. bunda skorun getirdiği bir paniğin de nedeni vardı. puan kaybı elbette yaşanacaktı ama bunun kadıköyden önce olması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.

bu arada eskişehirspor'u da kutlamak gerekir. rıza hoca sahaya müthiş bir cesaretle 4 forvetle çıktı ve oyunu asla çirkinleştirmeden oynadılar, bulundukların yerin tesadüf olmadığı gösterdiler.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails