13 Eylül 2009 Pazar

Galatasaray 3-0 Beşiktaş


Galatasaray için 45-65. dk lar arası hariç oldukça rahat bir maç oynandı bugün. böyle olmasında mustafa denizli'nin payı oldukça fazlaydı. ilk 11deki seçimleri ve devre arasındaki oyuncu değişiklikleri oyunun bu şekle bürünmesine sebep oldu.

maçın başındaki gol, takımın geriye yaslanmasına sebep oldu psikolojik olarak. oyunun hakimi Beşiktaş gibi gözükse de ilk yarıda oyunun hakimi tamamen Galatasaray'dı. ileri uçtaki nihat ve yusuf'un etkisiz oluşu pozisyon üretememesine neden oldu. serdar özkan kaçırdığı pozisyonlara rağmen Beşiktaş adına günün en etkili ismiydi.

bugünkü galibiyete rağmen işlerin 2 maçtır pek yolunda gitmediği açık. bunda en önemli etken bence Ayhan'ın görevini Topal'ın tam olarak yapamıyışıdır. Ayhan'ın kesicilik görevi dışında orta sahayla hücum hattını bağlıyordu. Mehmet Topal 2 maçtır henüz bunu başaramadı. Mustafa Sarp da bu özellik zaten pek yok. bir de ileri uçtaki 4lü bu 2liye yardım etmeyince orta sahada çok büyük boşluklar göze çarpıyor. dolayısıyla rakip ceza sahasının önüne kadar rahatlıkla gelebiliyor.

dikkatimi çeken başka bir nokta ise sabri'nin performansı. sabri savunma özelliklerinde gün geçtikçe üstüne koyan bir oyun koyuyor. sağ bekte uğur'u görmeyi isterim ama sabri böyle oynayacaksa eğer uğur iyi bir yedek olabilir ancak.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails