4 Eylül 2009 Cuma

Serie A Transfer Dosyası


INTER
IN: Milito (f, Genoa), Thiago Motta (m, Genoa), Siligardi (f, Piacenza), Quaresma (m, Chelsea), Litteri (f, Slavia Prague), Lucio (d, Bayern Munich), Eto'o (f, Barcelona), Arnautovic (f, FC Twente), Sneijder (m, Real Madrid)
OUT: Crespo (f, Genoa), Bolzoni (m, Genoa), Acquafresca (f, Atalanta), Figo (m, retired), Biabiany (f, Parma), Jimenez (m, West Ham), Cruz (f, Lazio), Maxwell (d, Barcelona), Ibrahimovic (f, Barcelona), Burdisso (d, Roma), Rivas (d, Livorno), Obinna (f, Malaga), Kerlon (m, Ajax)

JUVENTUS
IN: Diego (m, Werder Bremen), F Cannavaro (d, Real Madrid), Bianco (d, Bari), Almiron (m, Fiorentina), Paolucci (f, Catania), Felipe Melo (m, Fiorentina), Caceres (d, Barcelona), Grosso (d, Lyon)
OUT: Nedved (m, retired), Knezevic (d, Livorno), Mellberg (d, Olympiacos), Zanetti (m, Fiorentina), Almiron (m, Bari), Yago (m, Bari), Ariaudo (d, Cagliari)

MILAN
IN: Onyewu (d, Standard Liege), Oddo (d, Bayern Munich), Storari (g, Fiorentina), Diniz (d, Crotone), Digao (d, Standard Liege), Abate (m, Torino), Zigoni (f, Treviso), Di Gennaro (m, Reggina), Beretta (f, Albinoleffe), Huntelaar (f, Real Madrid), Roma (g, Monaco)
OUT: Kaka (m, Real Madrid), Shevchenko (f, Chelsea), Maldini (d, retired), Senderos (d, Arsenal), Mattioni (d, Gremio), Emerson (m, free agent); Aubameyang (f, Lille), Miskiewicz (g, Chievo), Kalac (g, free agent), Viudez (m, free agent), Cardacio (m, free agent), Digao (d, Lecce)

Bu sene Serie A transfer piyasasında yüzlerce milyon dolar dönse de, Serie A eski popülaritesini kaybetmiş durumda.-Popülerken bile sevilmezdi o ayrı konu.- Şu anda Türkiye televizyonlarında bu ligin yayın haklarını alan bir kanal hala yok düşünün artık o derece sıradan bir lig oldu artık. Halbuki Fransa ve yanlış hatırlamıyorsam Portekiz ligi bile canlı yayınlanıyor ülkemizden. 2009-2010 senesi kara leke olarak kalsın Türk tv tarihinde.

Kakâ ve Ibrahimovic'in La Liga'ya geçmesi ile Nedved, Figo ve Maldini'nin futbolu bırakması dışında negatif bir olay göremiyorum bu sene başında. Aslında ortada kötü bir durumda yok. Sadece La Liga "biraz" daha güçlendi o kadar. Ayrıca Samuel Eto'o ve Diego'nun bu lige gelmesi Serie A adına olumlu işler oldu. Ama gidenlerin yeri doldu yersek yalan olur.

Transfer sezonuna ilk Juventus başladı. Real Madrid'den eski kaptanları F.Cannavaro'yu ve Werder Bremen'den Diego'yu alarak hızlı bir giriş yaptılar. Akabinde ise Fiorentina'dan Felipe Melo'yu transfer ettiler. Gayet güzel ve mantıklı hamleler yaptılar takım adına. Transferin son gününde ise Grosso'yu almaları pastanın kreması oldu. İlk 11lerinde direk oynayacak 4 oyuncu transfer ettiler bana göre. Taraftar F.Cannavaro'ya ilk geldiğinde çok kızgın olsa da, son günlerde ortalığın yatışması hem Fabio hem Juve açısından iyi oldu. Ama taraftar hala benimseyebilmiş değil Cannavaro'yu.

Her transfer sezonunun gözde ismi Inter ise bu senenin belki de en kârlı ve en akıllı takımı oldu. Sürekli takımdan gitmek istediğini vurgulayan Ibrahimovic'i gönderip, yerine Eto'o + yüklü bir miktar para aldılar. Bu takasdan kimse birşey anlamasa da alan da memnun satan da deyip geçelim. Geçen sene Genoa'da harikalar yaratan Milito'yu ve Motta'yı almasalar şaşardım zaten. Onları da kuruturlar inşallah. Lucio transferi ise on numara transfer. Lucio'yu çok beğenirim ve Inter'i pek kolay takdir etmem. Sneijder ise batan gemiden kurtarılan değerli mallardan biri. Zararına satışlar kampanyasından yararlandı Inter ve ucuza kapattı Hollandalıyı.

Milan bütün bir yaz uyudu adeta. Satmayacağız, yollamayacağız söylemlerine karşın gönderdiler Kaka'yı. Taraftarlar tesisleri bastı. En az kombine sattığı yıllardan biri oldu. Transferin son günlerine kadar hep bir beklenti oldu tüm medyada ve taraftarlarında. Huntelaar'ın gelişiyle ortalık biraz durulsa da, Storari ve Roma transferiyle saç-baş yoldurttu millete. Galliani'nin bile ekonomik krizden söz etmesi, transfer yapamamalarından şikayet etmesi ilginç ve alışık olmadığımız detaylar oldu bu yaz adına. Inter ve Juventus'un çok gerisinde kalacaklar bu sezon.

Beğendiğim ve takip ettiğim Quagliarella'nın Udinese'den Napoli'ye geçişi, 3büyükler dışındaki en flaş transfer oldu kendi adıma. Ayrıca Napoli'nin başka bir beğendiğim isim Morgan De Sanctis'i de transfer etmesi, "dünyanın en büyük şehir takımı" SSC Napoli sempatimi bir kat daha arttırdı. Julio Cruz'un Lazio'ya, Palacio ve Crespo'nun Genoa'ya geçtiğini söylemezsek yazık olur tabi.

Devre arasındaki transfer dosyasında görüşmek üzere..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails