28 Ağustos 2009 Cuma

UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi



Kuralar bugün saat 14.00 da çekiliyor. 1.torbadaki takımların hepsi Şampiyonlar Ligi'ne 3.torbadan katılacak güçte. Bu yeni uygulama UEFA kupası ile Şampiyonlar ligi arasındaki farkı biraz da olsa azaltmış. UEFA, üvey evlat pozisyonundan çıkıp daha çok Şampiyonlar Ligi'nin arka bahçesi gibi olmuş.

Kura tahmininde bulunmayacağım ama istediğim grubu yazacağım. Geçmişte yarım kalan hesapların kapanması adına daha önceden karşılaştığımız takımları istiyorum.

1.Torbadan AS Roma gelsin mesela. ASY'deki karşılaşmanın son dakikasında yediğimiz gol ile kaçırdığımız 2 puan ve deplasmandaki maçta "Türkiye'de ekmek yemiş" Lima'nın çıkardığı olay hep içimde kalmıştır. O Emre Aşık ve Kerem'in İtalyan polisini tartaklama sahnesi bile sinirimi geçirmemiştir.


3.torbadan ise Athletic Bilbao gelsin. 98-99 sezonunda Şampiyonlar Liginden elenme sebebimiz olmuşlardı. Fatih Akyel'in bir hatasından yediğimiz gol ve yanılmıyorsam Burak Akdiş'in son dakikada kaçırdığı bir gol mağlubiyeti getirmişti. A.Bilbao için sadece formalite olan bu maçtan bir puan çıkarsak bile tarihimizde ilk defa bir üst tura çıkacakken, maç sonunda yine ocak ayını göremeden Türkiye ligine dönmüştük. Başka hiçbir elenişin beni bu kadar üzdüğünü hatırlamam nedense. Her Athletic Bilbao ismini duyduğumda önce aklıma Hagi'nin golü gelir sonra hemen bu maç gelir hüzünlenirim.Neyse..

4.torba hiçbirşey ifade etmiyor. Genoa gelmesin derim sadece. Ama gönlümden geçen Rapid Wien. Hagi'nin o mükemmel golü sonrası, Ercan Taner'in akıllara kazınan harikulade "Hacci, Hacci...." repliği bu takıma sempati duymamı sağlamıştır. Nostalji olur biraz..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails