16 Ağustos 2009 Pazar

Galatasaray 4-1 Denizlispor


maçtan önce yazdıklarımla tamamen örtüşen bir maç oldu. hatta maçın 4-6 golle biteceğini bile tahmin etmiştim.

sahaya çıkan 11leri gördüğümde pek şaşırmadım. klasik rijkaard ve erhan altın değişiklikleri. rijkaard savunmadaki 4lüyü değiştirerek, denizlispor da 4lünün, koffi hariç, 3ünü değiştirerek başladı maça. murat hacıoğlu yerine sol bekte yine bir hücum oyuncusu güray, adem çalık yerine de nerde oynadığı belli olmayan fatih yiğen vardı sağ bekte. hacıoğlu bu sefer sol açıkta başladı maça ama geçen haftaki performansını bile arattı. neden aldıklarını da hala anlamış değilim.

takım genel olarak rakibe top göstermedi. bir kere gösterdi o da gol oldu zaten. gol de taraftarı pek endişelendirmedi diyebiliriz. son dakikaları izlerken ayrı bir zevk aldım. skor 4-1 olmasına rağmen takımdaki hırs beni çok mutlu etti. paslaşmalar sırasında barcelona'nın 2x yavaşlatılmış halini izliyor gibi oldum. o sırada gözlerim ve kulaklarım rıdvan dilmen'i aramadı değil. o sever kaç pas yapıldığını saymayı.

sağ bekte uğur'u izlemeyi özlemişim gerçekten. ya da sabri'yi izlememeyi! savunmada oldukça iyiydi uğur. daha doğrusu bugün kendisine hiç iş düşmedi. zamanla hücuma da gereken desteği verecektir. volkan hakan'dan aldığı formayı idare eder şeklinde kullandı. golde açtırdığı orta onun hatası sayılabilir. emre'ler de iyiydi. emre aşık'a ayrı bir parantez açmak lazım burada. senelerdir yedek beklemek ve profesyonelliğini kaybetmemek. bu iki özellik emre aşık'ta var. bugün gördük ki emre aşık hücuma da çıkmaya başlamış. rijkaard o yaşında emre aşık'a birşeyler gösterebiliyor demekki.

sezon öncesi çok eleştirmiştim orta sahayı hareketsiz duruyorlar diye. bugün de gördük ki o durağanlık bitiyor. mustafa sarp top almaya geliyor ya da boşa kaçıyor. ha keza aynı şekilde barış özbek de öyle. ayhan zaten dikine oynayabilen bir oyuncu. o kolay atlatır bu dönemi. arda'dan bahsetmeye gerek yok artık. 2. penaltı atışında takıma söz geçirebildiğini gösterdi. bu da önemli bir gelişme onun için. keita gün geçtikçe üstüne koymaya devam ediyor. yalnız topu ayağında çok fazla tutuyor. halbuki tek pasla arkadaşlarıyla oynasa hem takım tempo kazanacak hem de kendisini fazla yormamış olacak. kewell da maça penaltılarıyla ve kornerleriyle damgasını vurdu. yanlış hatırlamıyorsam sağ kanattan 5 tane korner kullandı ve bunların hepsi 6 pasın içine düştü. biri de gol oldu zaten.geride kalan maçlardaki duran toplardan attığımız goller geçici değilmiş. soldan arda, sağdan kewell, daha elano da gelecek.(sabri'yi saymıyorum bile:)) bu gollerin devam etmesi muhtemel gözüküyor.

şahsen bugün baros yerine nonda'yla çıkmasını bekliyordum hocadan. anlaşılan hoca da baros'un moralinin yerine gelmesini istemiş. bugün biraz şansızdı. bu şansızlığı kırsa bıraktığı yerden devam eder yine.

kısacası takım doğru yolda. herkes forma şansı bulabiliyor. bu forma savaşını kızıştıracak ama bundan Galatasaray faydalı çıkacak...



dip not: dikkat ettim de fotoğrafta kaleci özden'in forma numarasıyla skor iyi denk gelmiş.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails