31 Ağustos 2009 Pazartesi

Ankaraspor 0-2 Galatasaray | 11 yıl sonra 4'te 4


ligde ilk defa bu kadar etkisiz olduğumuz maçtan 3 puanla ayrılmasını bildik. ankaraspor çok diri gözüktü galatasaray karşısında özellikle ilk yarıda. 60 tan sonra enerjilerinin tükeneceği az çok belliydi. gollerde bu dakikadan sonra geldi.

takım belki de ilk kez hücum anlamında ideal 4lüsüyle sahaya çıktı bugün. solda arda sağda keita ortada elano ve ileri uçta baros. barosun arkasındakiler sıklıkla yer değiştirdiler. bu da oyunun durgun olduğu bölümlerde az da olsa hareket getirdi. ama maçın genelinde bu 4lü oldukça etkisizdi. elano'nun pasif oyunu, baros'un isteksiz oluşu da bunda etkendi. aslında bu 4lünün etkisiz olmasının nedeni bence ortadaki mehmet topal ve mustafa sarp kaynaklıydı. bu ikilinin pas hataları ve statik oyunu forvet hattını oyundan düşürdü. ömer üründül'ün sıkça dediği gibi bloklar arasondaki bağlantı belki de bu yüzden genişti ve oyun 30-35 metrede oynanacağına 55-60 metre arasında oynandı. bu da ankaraspor'un işine geldi. rahatlıkla çıktılar orta sahalarından. mehmet topal'ın biraz daha zamana ihtiyacı var sanki. oynadıkça da ritmini bulacaktır. mustafa sarp hareketli olduğunda iyi. ortada pas beklediği zaman hücuma bir kişi eksik çıkıyoruz. rijkaard'ın oyuncu değişikliklerinden birinde bu ikiliden birinin yerine barış'ı sokmasını bekledim ama o tercihini aydın'dan yana kullandı. pek de kötü olmadı aslında. ayhan veya sağlam bir tobias orta sahada yer alacaktır diye düşünüyorum.

bu senenin en önemli özelliği; artık kötü oynadığımız zamanlarda bile golü bulabiliyoruz özellikle de duran toplardan. attığımız ilk gol geçen seneki olympiakos'a attığımız golün kopyası. bu da bana 3-4 sene öncesinin fenerbahçesi'ni hatırlatıyor. yedeklerin de maşallahı var yani bu sezon. giren golünü atıyor.

bir de arda faktörü var. maçın başlarında kötü oynadı gibi gözükse de oyunun son bölümünde sazı eline aldı ve maçı koparmasını bildi. bu da onun ne kadar olgunlaştığını gösteriyor.

son olarak maç ali sami yen'de miydi ? o bilet fiyatlarına rağmen kendi bölümünü dolduran ve maçın sonuna kadar takımı destekleyen taraftara sonsuz teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails