22 Ağustos 2009 Cumartesi

Galatasaray 5-0 Levadia Tallinn


rijkaard'ın açıklamalarında her rakibi ciddiye aldığını görüyoruz. bu yüzden olsa gerek savunma 4'lüsünü denizli maçına göre tamamen değiştirdi as oyuncularla. sağ bekte sabri'yi düşündüğünü de görmüş olduk.

maça pek iyi başlayamadı takım. burada orta sahanın etkisizliği bunun en büyük nedeniydi. ayhan'ın pas hataları, mustafa sarp'ın statik oyunu hücüma çıkmamızı engelledi. maç içinde 5 dk boyunca mustafa'yı izledim. orta sahanın göbeğinde sadece duruyordu top ayağıma gelsin diye. halbuki bu sistemde en kilit oyunculardan biri. devre arasında hoca uyarmış olacak ki oyununu biraz hareketlendirdi.

savunmaya pek bir iş düşmedi bu maçta. talinn' in bir kaç cılız atağı vardı sadece. sabri artık gözümüze battığından mıdır nedir, bu maçta oldukça kötüydü. tek olumlu tarafı artık duran topların başına geçmemesi. gökhan zan'ın adamını önden savunması güzel bir gelişme kendisi için.

forvet hattında baros oldukça zorlandı. bunda maçın başında aldığı darbelerin etkisi oldukça fazlaydı. zaten teknik heyette maçtan sonra açıkladı baros'un daha rahat oynaması için sol çizgiye çektiklerini. moral bozukluğunu tribünler sayesinde kolayca aşabilir. acayip bir destek var kendisine. aydın'ın da en büyük sorunu istikrar. bir maç var bir maç yok. elano'nun kadroya girmesiyle bundan sonra çok zor yer bulacak gibi görünüyor ilk 11de. doğruyu söylemek gerekirse keita'yı ilk maçlarında pek tutmamıştım topu ayağında çok fazla tutuyor diye. zaman geçtikçe o da takımla oynamaya başladı. zaman zaman geriye geldi sabri'nin boşluğunu kapattı. şu ana kadar türkiye'ye gelen en önemli kanat adamı belki de.

bu senenin en büyük özelliği kötü oynadığımız dönemlerde bile golü kolaylıkla bulabilmemiz ve 60. dakikadan oyuna tamamen hakim olmamız heralde tabi duran toplardan ve rakibin kendi kalesine attığı golleri saymazsak. son 3-4 maçtır 60. dakikalardan sonra rakip top göremiyor neredeyse. bu bu sene avrupa kupası maçlarında ve derbilerde en büyük avantıjımız olacak. bir başka güzellik de gollerden sonra çalan i will survive şarkısı. özlemiştik doğrusu.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails