6 Mart 2012 Salı

Sivasspor 0 - 4 Galatasaray 4 | 29. Hafta - Şen Ola CimBom!


Geçtiğimiz haftadan sonra çok zorlu bir dönemece girmişti Galatasaray. Önce Sivas, sonra Gençlerbirliği, daha sonra kadıköy, sonra Trabzon ve Ordu...Bu zorlu seriye galibiyetle başlamak önemliydi. Sivas'ta hava ve saha şartlarının da zorlu olacağı belliydi taa haftalar öncesinden. Üstelik bu maç öncesi en yakın rakibi ligin dişli takımlarından Gençlerbirliği'ne 6 tane sallamıştı. İşte bu derece zorlu bir maç bekliyordu Galatasaray'ı.

Maç klasik kadrolarla başladı. Her iki takımda da sadece cezalı oyuncuların yerlerinde başka isimler vardı. Sivas oldukça etkiliydi maçın başlarında. Sağlı sollu saldırdı Galatasaray'ın kalesine. Soldan Kamil Grosicki, ortadan Erman, sağdan da Mehmet Nas sürekli olarak Enaramo'yu beslemeye çalışıyorlardı. Ama orta sahayı da bu sezonun çoğunda yaptıkları gibi bomboş bırakıp kontralara izin veriyorlardı. Baskının Galatasaray adına atlatıldığı ilk dakikalarda Necati'nin Tsubasa vari vuruşu Galatasaray'ı öne geçirdi. Bu gol direk 2008 yılındaki Ayhan'ın müthiş füzesini hatırlattı. O gol de en az Hasan Kabze'nin 2006'da Beşiktaş'a attığı gol kadar şampiyonluk yolunda çok önemliydi. Bence bu da o en önemli goller listesine girebilir. Neyse...Golden sonra Galatasaray oyunu biraz kontrolüne aldı ama Sivas arada yoklamaya devam ediyordu. 


2. yarının başlarında Sivas yine etkili olmaya başlamıştı ki duran toptan Tomas'ın golü geldi ve takımını rahatlattı diye düşünülürken Sivas 2 net pozisyon kaçırdı. Daha doğrusu o pozisyonları sene başında oldukça çok eleştirilen "Küçük El" Muslera kurtardı. Bazıları tarafından hala kendisine çok yüklü bonservis miktarı ödendiği yazılıp çizilse de bence onu çoktan haketmiş. Maçın geri kalanı ise malum. Dağılan bir Sivasspor, kontraları gole çeviren ve rakiplerinin hevesini kursağında bırakan Galatasaray.

Maçtan birkaç not verecek olursak;
 - Necati 2005 yılına geri dönmüş.
-Tomas Ujfaluji 2006 yılından sonra ilk defa bir lig maçında golle tanıştı.
-Emre Çolak'taki form düşüklüğü devam ediyor.
-Riera fena değil. Emre'den formayı kapabilir.
- Elmander! Selçuk! Birşey demeye gerek yok.
- Grosicki, Enaramo uyumu yine iyiydi ama Tomas resmen Enaramo'yu dövdü.

Zorlu virajın ilk dönemeci geçildi. Şimdi sırada geçen hafta 6 yiyen Gençlerbirliği var.
- - -
Sivasspor
Gençlerbirliği
Fenerbahçe
Trabzonspor
Orduspor 
Manisaspor
Playoff
...


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails