10 Mart 2012 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Gençlerbirliği | 30. Hafta - Sen Şampiyon Olacaksın


Bana göre sezonun en önemli maçlarından biri oynandı bugün Galatasaray adına. Çünkü yaşanacak bir puan kaybı rüzgarı bir anda tersine çevirebilir ve güzel giden bir sezonu mahvedebilirdi. Ama takımdaki hırs, istek, arzu daha ilk dakikadan kendi belli etti.

Maça iki taraf adında dengeli başladı. Gençlerbirliği geçen haftanın aksine 11 oyuncusunu topun arkasında bırakmaya çalıştı. Galatasaray sabırlı bir şekilde pas yapıp pozisyon yaratmaya çalıştı. Fakat kanat oyuncularının verimli olamaması pozisyon bulmayı oldukça zorlaştırdı. Ancak baskının arttığı dakikalarda pozisyonlar oluştu. Bunlardan da sonuç alınamadı. Gençlerbirliği ise kaleye gitmekten aciz bir şekilde şuursuzca savunma yapmaya devam etti. 

Devre arasından sonra Melo'nun müthiş tipi stresli geçen maçı Galatasaray için rahatlattı ve coşkulu oyunu başlattı. Önce 16 hafta sonra kesik yiyen ve 2.devre başında oyuna dahil olan Emre'nin şutu üst direkte patladı, daha sonra ilk yarıda frikikten müthiş şut çıkaran Selçuk, ikinci denemesinde örümcek ağlarını aldı.  Bu gol bana Sergen Yalçın'ın Beşiktaş formasıyla Denizlispor'a attığı golü hatırlattı. O gol de bunun gibi muhteşemdi. 2-0'dan sonra da pozisyon anlamında olmasa bile şov devam etti. Eboue'nin sağ açık gibi oynaması, Melo'nun bindirmeleri, Elmander'in presi,orta sahada yapılan tek toplar ve "Sen Şampiyon Olacaksın" tezahuratı...Herhalde tek eksiklik Necati'nin henüz Arena'da golle buluşamamış olmasıydı. Gelecek hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesi aradaki 9 puanlık farkı korumak önemliydi.


3 sezonluk enkazın ardından Fatih Terim'in takıma gelişi açıkçası bende soru işaretleri yaratmıştı. Hatta o soru işaretleri, Rijkaard döneminde ismi anılmaya başlayınca başlamıştı. Bunun sebebi, Fatih Terim'in 2. döneminde   yaptığı saçma sapan transferler, oyun içinde yaptığı müdahalelerdi. Ama bu sezon gösterdi ki Fatih Terim inanılmaz derecede olgunlaşmış. Bu sezon da bana göre bir kaç tane transfer hatası  yaptı. Gerek yaptığı açıklamalar, gerekse oyuna etkisi bunun en büyük göstergesi. Şimdi önünde Fenerbahçe maçı var. Bakalım bu olgunlaşma Kadıköy'de de kendini gösterecek mi...?

Ha bu arada;

Sivasspor
Gençlerbirliği
Fenerbahçe
Trabzonspor
Orduspor
Manisaspor
Playoff
Sivasspor




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails