18 Ekim 2009 Pazar

Galatasaray 4-3 Trabzonspor



Sami Yen'de oynanan Trabzonspor maçları hep zevkli geçmiştir. Bugünkü maç da unutulmazlar arasına girdi diyebiliriz.

Uzun bir süreden sonra sene başındaki ideal 11'imizi Ayhan'ın ve Gökhan'ın geri dönüşüyle bu maçta yakalayabildik. Maça herzaman olduğu gibi seyircinin de etkisiyle hızlı başladık. Henüz 30. saniyede Kewell'in şutu ve 5. dakikada Gökhan'ın kafasında gole çok yaklaştık. Trabzonspor'da araya atılan uzun toplarla çıkmaya çalışıyordu ama maçın başında etkili olamadılar. 30. saniyedeki pozisyonun benzeri 22. dakikada gerçekleşti. Sabri'nin ortasında topla buluşan Kewell sakin bir şekilde skoru değiştirdi. Daha sonra Servet'le 2. golü bulunca rahat bir maç izleyeceğimizi düşündük ama olmadı. Devrenin sonunda gelen şans golü maçın şeklini değiştirdi.



İkinci yarıya idare eder şekilde başladık. Skorun verdiği stres de etkili olmuş olacak ki orta sahada gereğinden fazla pas hataları gerçekleşmeye başladı. Bunlardan birinde Colman'ın güzel golüyle skora eşitlik geldi. Bu gol bana 2 sene önceki kupa maçında Gökhan Gönül'ün golünü hatırlattı. Bu golden sonra Rijkaard devreye girdi. Kenarda Barış göründü. Hah şimdi Ayhan'ı çıkaracak derken çıkan isim Kewell oldu. Ben dahil çoğu kişi garip karşıladı bu durumu. Rijkaard'ın düşüncesi orta sahayı yeniden kazanmaktı heralde. Bu değişiklikten sonra skor 4-2 ye geldiğine göre hoca haklı çıktı diyebiliriz. Orta sahanın hakimiyeti tamamen bize geçmişti. Hatta Trabzonspor 79 ile 85. dakikaları arası top yüzü göremedi. Ama savunmanın bir anlık hatası oyunu tekrar değiştirdi. Neyse ki son anlardaki baskı sonuç vermedi de galip bitirebildik bu zor geceyi.

Takım adına bugünün en iyi isimleri Mustafa Sarp'la Sabri diyebiliriz. Sabri sadece görevini yapsa yeter. Mustafa Sarp'a da milli ara yaramış. Bugün ortasahada çok iyi işler yaptı hem savunma hem hücum yönünde. Keita da paslı oynadığında iyi. Yoksa hiç çekilmiyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails