26 Ekim 2009 Pazartesi

Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | Yürüyoruz Sessiz ve Kederli...




Bu sefer olacak parolasıyla gittik tıpkı geçen sene olduğu gibi. Yine olmadı, yine olmadı. Kewell'i göremeyince kadroda birşeylerin eksik olacağı belliydi aslında. Sene başında "Arda ortada oynayamaz sürekli sola kaçıyor " diyenler Arda'nın artık hangi mevkiinin adamı olduğunu görmüştür umarım.

Maç başlamadan çıkan tartışma maçın yine her zaman olduğu gibi gergin geçeceğini gösteriyordu. Henüz 2. dakikada Baros'un sakatlanıp çıkması tüm planları bozdu kendi adımıza, Fener'in de ekmeğine yağ sürdü. Maçtan önce beni en çok düşündüren şey Fener'in önde basmasına nasıl cevap vereceğimizdi. Maçın başından itibaren gördük ki ilk 15 dakikada pek bi cevap veremedik ve Kadıköy'deki klasik Fenerbahçe golünü bir kez daha gördük. Fenerbahçe'nin sağda Topuz - Gökhan, solda Gökçek Carlos ikilileri oyunu kanatlara açmamızı engelliyordu. Bu dakikalarda Elano'nun ortada biraz daha aktif olmasını beklerdim doğrusu. Sanırım fiziki yönden iyi bir Elano izlemek için Ocak ayını bekleyeceğiz. Topun kontrolü bizdeydi ama oyunun kontrolü aslında Fenerbahçe'deydi ilk yarının sonunda kadar. Herşey Fenerbahçe'nin istediği gibi gidiyordu. Hakemin sertliğe müsade etmesi işlerine geliyordu tabi.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı ve devrenin başında yine klasik bir Kadıköy golü izledik. Hakan Balta'nın buna erken cevap vermesi bizim oyunda kalmamızı sağladı. Bunun üstüne Kewell değişikliği de gelince ipler bizim elimize geçmişti artık. Aslında Rijkaard etkisiz Arda'nın yerine etkisiz Elano'yu çıkarsa belki daha fazla baskı kurabilirdik Fener yarı sahasında. Keita'nın gereksiz kırmızı kartı da maçı bitiren andı.

Maçın hakemi kötüydü diyorlar. Evet bence de kötüydü ama iyi olsa da biz bu feneri yine yenemezdik burda. Adamlar Sarı-Kırmızı formayı görünce 10 kaplan gücüne çıkıyorlar. Ben galibiyet inancımı kaybettim artık bu statta.


2 yorum:

mischa dedi ki...

Bu son paragrafı yazmasaydın be kardeş...

horozmania dedi ki...

son 10 yılın 3ünde oradaydım. yaşamayan anlayamaz kardeşim...ben de isterim tabi umutlu olmayı.

Related Posts with Thumbnails