3 Temmuz 2009 Cuma

Abdel Kader Keita


Yaz okulum sebebiyle dün yazamamıştım haberi. Dün bu haber ilk defa Galatasaray.org aracılığıyla tüm Türkiye ve Fransa'daki sporseverlere duyuruldu. Bir kez daha hiç medyada, basında ismi geçmeyen bir yıldız Galatasaray'a geldi. Haldun Üstünel'in gizlilik politikası gerçekten mükemmel işliyor. Utanmasa yeni transferleri ilk maçta gösterecek basına. Bir transferi en kısa yoldan, en kârlı şekilde nasıl bitirebilecekse ona göre davranıyor. Tebrik ediyorum kendisini.

Keita'ya gelince. Galatasaray'ın son yıllarda ödediği en büyük bonservis ücreti bu oyuncu için verildi öncelikle. 7-8 milyon euroya geldiği söyleniyor. Ülker ile yapılan reklam anlaşması ilk meyvesini verdi galiba. Neyse arada bir bonservisli oyuncu almış olalım. Herşeyden önce bu tarz bir oyuncu bilmiyorum, hatırlamıyorum Türkiye liginde. Hızlı, teknik, bileklerine hakim, kolay adam geçebilen bir yapıya sahip Abdel Kader Keita. Klasik bir deyiş olacak ama 4-3-3 sisteminde iş yapacak bir oyuncu. Ama şöyle bir yanı da var bu transferin. Bu sene bildiğimiz üzere transferler Rijkaard'ın bilgisi ve onayı dahilinde yapılıyor. Bu da demek oluyor ki Keita'yı takıma aldıran Rijkaard, Lincoln'ü gözden çıkarmış artık. En azından ben böyle yorumladım.

Keita, Galatasaray'a hayırlı olsun. Umarım bekleneni verir, çünkü üstünde çok baskı olacak bu sene.

2 yorum:

Selocan dedi ki...

Tabiki kıyaslamak yanlış olur ama bana Keita hep Yattarayı andırır daha doğrusu Yattara bu adamı andırıyor. Tabi Keita çok daha hızlı ve disiplinli devamlılığı var, fakat biraz izlerseniz Yattara ya çok benzediğini anlarsınız futbol tarzlarının. tam 4-3-3 adamı :D

adozzi21 dedi ki...

Yattara'ya Türkiye ligine gelmiş en teknik futbolcu derdim hep bundan önce..şimdi izleyip görelim :)

Related Posts with Thumbnails