7 Ocak 2012 Cumartesi

Samsunspor 2 -4 Galatasaray | 19. Hafta - Geri Dönüş


İlk devre bittiğinde eminim çoğu kötü gün dostunun kafasında maçın döneceği düşüncesi vardı. Bunun inancını Fatih Terim Tüm Galatasaraylılara aşıladı diyebiliriz artık. Bu aslında sadece 2-0'dan dönen bir maç değildi. Bu maç 3 senelik enkazın kaldırılması yolunda kazanılmış önemli bir zaferdir.

Maça geçecek olursak; Fatih Terim iskeleti bozmamak adına  Eboue ve Kazım'ın yokluğunda hazır olmayan Sabri ve Engin ile başladı. Maçta herhangi bir hareket yokken orta sahada günün kötü ismi Melo'nun kaptırdığı top ve akabinde Sabri'nin kademeye giremeyişi Samsunspor'un golünü getirdi.  10 dakika sonrasında da yine Sabri'nin hatasında 2. gol geldi. İlk 45 dakikanın özeti Fatih Hoca'nın sağ çizgide Sabri-Engin formülünün tutmaması oldu. Zaten Hoca da maçtan sonraki basın toplantısında hatasını kabul etti ve 2. devre başında Ujfaluji'yi sağ beke, Riera'yı sola, Emre'yi sağ kanada alarak maçın dönmesinde de en önemli etken oldu. 2. Yarıda öyle ahım şahım bir oyun olmamasına rağmen takımın göstere göstere 4 gol atması sevindirici.

Maçtan Notlar;
- Galibiyet serisi 8 maça çıktı. Önümüzdeki hafta 9 olması da muhtemeldir.
- Fatih Terim devre arasında ne yaptıysa artık, maçtan sonra röportajlarda futbolculara "devre arasında ne oldu" sorusuna gülerek cevap vermeleri düşündürücü ve bir o kadar da güldürücü...
- Samsunspor bu oyun anlayışıyla ligde tutunamaz. Bakalım yeni transfer Gekas takıma nasıl katkı sağlayacak.
- Engin'in, Melo'nun ve Elmander'in toparlanması şart.
- Sercan'ın golü kendi adına çok önemliydi.
- Fildişi Sahili biran önce Afrika Kupası'ndan elenmeli.
- Rıdvan Dilmen'in merakı da geriye düşüp kazanılan bu maçtan sonra gitmiştir heralde.
- Selçuk İnan Xavi, Emre Çolak Okan Buruk, Semih Kaya da Stump gibi maşallah!
Ve son olarak ;

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails