19 Eylül 2011 Pazartesi

O An #26

Uzun yıllar sonra bir 10 numaranın 30 metreden attığı gole şahitlik ettik. Golün sahibi Felipe Melo kendine has "PitBull" sevincini yaparken.

1 yorum:

istisna dedi ki...

Çok uzun seneler sonra kombine kart alarak maça gitmiş olmanın heyecanı stada ulaşmak için geçmek zorunda kaldığım Metro tünelini görünce önce dehşet sonra korku ile bastırıldı.

Maç hakkında herşeyi konuşmak mümkün ama gelin daha önemli bir konuyu; bu kadar önemli bir yatırım yapıp ta sonrasında taraftarını alternatifsiz olarak tek bir noktadan, üstelik te gerekli güvenlik önlemlerinin hiçbirini almadan stada/eve ulaşmak zorunda bırakan zihniyeti konuşalım. Bir panik anında o tünelde oluşabilecek olan karmaşayı, dehşetin büyüklüğünü ve çaresizliği hiç mi kimse düşünmez; koskoca stadı başarıyla projelendiren/uygulayan bir yönetim o stada ulaşımın bu kadar çağdışı sağlanması konusuna eğilmez?
10 küsür sene önce Olimpiyat Stadını yapıp ulaşım konusunda hiçbir gelişim göstermeyen zihniyet yine iş başında. İlk açılış günü “düzelecek, biraz sabır!” diyen yönetimin şu anda işbaşında olmaması sonucu değiştirmez. Galatasaray adına, büyüklüğüne yakışır bir stadda oynuyorsa bunu tüm alt disiplinleri ile birlikte gereçekleştirmelidir.
Bu mesajı severek takip ettiğim tüm bloglara gönderiyorum; umarım herhangi bir can kaybı olmadan, “facia” olarak adlandırılacak bir habere konu olmadan bu sorunun çözülmesi yolunda bir kamuyou yaratılır ve gerekli düzenlemeler yapılır.

Saygılarımla,

Related Posts with Thumbnails