20 Haziran 2010 Pazar

İtalya 1-1 Yeni Zelanda

İtalya maça Buffon hariç Paraguay maçının kadrosu ile çıktı. Daha 7.dakikada Cannavaro'nun hatası ile bir gol yedi ve ilk maç gibi bu maçta da ilk golü yiyen taraf oldu. Bir de ilk golü attığı maçlarını izlemek lazım. Şu ana kadar geriden gelip maç çeviremedi. Ama yenik durumdayken oyunu ileriye yığması ve gol çabası takdire şayan.

Ama ne yazık ki hücum gücü biraz kısıtlı. Gilardino oyunun ilk 20 dakikası topa değmedi sanırsam. Pepe, Montolivo ve De Rossi'nin bireysel çabaları gol yollarını açmakta zorlanıyor. Zaten forvetlerin kazmalığı ayrı bir post konusu olur. Baskı artınca golü penaltıdan buldu İtalya ve durumu eşitledi dakika 27'de.

İkinci yarıya Pepe-Camo ve Gilardino-Di Natale değişikliklerini yaparak başladı Lippi. İlk başta olumlu ama biraz erken değişiklikler olarak görünse de oyunda Pepe'nin eksikliği bariz hissedildi. Umarım 3.maça Pepe-Camo ikilisiyle başlar Lippi. Marchisio'nun varlığı yokluğu belli olmuyor oyunda.

İki maçtır hava toplarından yenen goller can sıkıcı. Ama onun haricinde savunma kurgusu fena değil. Rezalet hücuma Pirlo'nun acilen katılması gerekiyor. Artık puan kaybetme lüksü kalmadı. Kupa için tüm maçların kazanılması gerekiyor ve daha kadro tam oturmadı. Yenilmezlik serisi devam ediyor ve 3 gün sonra Slovakya'yı yenme mecburiyeti var. Sıkıntı var ama Pirlo isterse olur o iş.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails