16 Kasım 2009 Pazartesi

Galatasaray 74-72 Fenerbahçe


Kadrolar değişsin, müsabakanın yapıldığı alan değişsin, sporun türü değişsin, oyuncular değişsin farketmez. Bu renkler karşı karşıya geldiği sürece bu rekabet asla bitmez bunu gördük bu maçta bir kere daha.

Maç kalitesi olarak son yılların belki de en kötü maçını izlesek de, spikerin deyimiyle uzun yıllar unutulmayacak bir karşılaşma izledik. Galatasaray'ın baştan son 5 dakikaya kadar skor avantajına sahip olduğu maçta normal süre 56-56 sona erdi. Oyun içinde Galatasaray dış hücumlarla etkili olurken, karşı taraf pota altındaki etkili oyunuyla karşılık vermeyi bildi. Zaten maç içinde 2 tarafında pek bir hücum planı yoktu, genelde savunmalar öne çıkmıştı.

Ne olduysa maç uzatmaya gidince oldu. Bir alttaki posttaki resimde görüldüğü üzere, Ülker benchinin arkasından gelen tahrikler olayı çığrındaın çıkardı. Provakatörlükte zaten üstüne olmayan Semih erden ve türevleri amaçlarına tam ulaşamasa da ortamı germeyi ve maçı soğutmayı başardı. Asıl istedikleri tribünleri boşalttırmaktı. Sahaya girip benche saldıran Galatasaray taraftarlarının yaptıkları tabi ki hoş birşey değil ama fenerbahçeli oyuncuların ve yöneticilerin tavırları adamı deli ediyor. Tribüne koşup yumruk atan Kinseyi görmeyen FB şube direktörü Nedim Karakaş demiş ki ; " Sahaya girip oyuncu döven taraftar görmedim". Biz de tribüne çıkıp taraftar döven oyuncu görmemiştik iyi oldu. Olaylara bu kadar karaktersizce yaklaşımlarından dolayı tebrik etmek lazım bunları. Sanki geçen sezonun son maçında Efes Pilsen'li oyunculara saldıran Galatasaray taraftarıydı. O maçta çıkan olayların onda biri kadar bile olamaz bugün yaşananlar. Zaten fitili yakan da aşağıdaki o rus bayandı. Böylesine gerilimin yüksek olduğu ortamlarda bir kıvılcım bile yeterken o bayan adeta yangın çıkardı. Bizim tribünümüz de yangına körükle gidince, istenmeyen olaylar oldu. Yaralananlara geçmiş olsun diyoruz. Sezonun ikinci yarısındaki maçta çıkacak olayların düşük şiddette olmasını temenni ediyoruz.

3 yorum:

Dogukan07 dedi ki...

Fenerbahçe sahasında yaşanan "olaylardan" sonra her yerde kuduz köpekler gibi,ağzınızdan salyalar saçarak felaket çığırtkanlığı yapanlar.2 sene önceki liteartüre bile geçmiş rezilliği unutarak felaket misyonerliği yaparak kamuoyunu ısrarla Fenerbahçe nin aleyhinde bir tutuma yönelten ve Fenerbahçe nin usülsüz,hukuka aykırı,saçma sapann cezalar almasını sağlayan galatasaray "camiası",kendi seyircisinin klasikleşmiş,artık kimsenin şaşırmadığı hayvanlıklarından sonra "ama" ları , "çünkü" , leri "ilk o vurdu ama" ları sıralayarak ne kadar sağlam! bir karaktere sahip olduklarını hepimize bir kez daha göstermiştir.Ve bizleride şaşırtmamıştır.

Arda nın Cristian ın suratının ortasına yağıştırdığı tokadı ve ağız dolusu ettiği küfürleri görmezden gelenler,Semih Erden in yapmadığı şeyleri mazaret olarak göstermeye çalışıyorlar.Hele helede bir bayanın yaptığı el hareketinin olayların fitilleyicisi olduğunu iddia ederek,kendi hayvanlıklarını bunun arkasına saklamaya çalışmaları bir kez ve birkez daha sağlam karakterlerini gösteriyor bizlere.

Kendinizi komik durumlara düşürüyorsunuz.Hani Türkiyedeki takımlarda bir duruş merakı varıdrya.galatasaraylı duruşunun sürekli değişen ve o anki çıkarları neyse ona göre hareket eden insan modeli olduğunu hatırlattınız bizlere bir kez daha.

Hoş,hiç unutturmamıştınızki vesselam

Doğukan Yoldüz

horozmania dedi ki...

öncelikle sen de bu yazdıklarınla karakterini gösterdin...

bir söz vardır;

rüzgar eken fırtına biçer...

arda tokat atmış olabilir, nedenini sorgulamak lazım. kimse kimseye durduk yere tokat atmaz. bir de "Hele helede bir bayanın yaptığı el hareketinin olayların fitilleyicisi olduğunu iddia ederek," demişsin. insanlar stadlarında salonlarında karşıt renkten birisini görmeye tahammül edemezken, bu hanım hareket çekiyor.hem de hiç bir can güvenliği olmamasına rağmen.

ayrıca bir sürü de hayvanlık sıralamışsın. teşekkür ederiz. siz çok temizsiniz hep böyle kalın...

devam et kardeşim ben tutmayayım seni...

adozzi21 dedi ki...

üslubun müthiş..hala üste çıkmaya çalışıyorsun..bravo sana..

sen gayet örnek insan profili çizmişsin kardeşim..hadi yürü git..

Related Posts with Thumbnails