1 Kasım 2009 Pazar

Galatasaray 2 - 0 Sivasspor




Bu sezonun en rahat maçlarından birini oynadık bugün. Takım suyun karşı tarafındaki mağlubiyetten sonra kenetlenmiş sanki. Eksikler hücumda canımızı sıkabilir diye düşünmüştüm maçtan önce. Maçın geneline bakacak olursak da yanlış düşünmediğim görülebilir.

Rijkaard sağ kanattaki Keita ve Aydın'ın yokluğunda kalabalık bir orta saha düşünmü. Sarp, Barış ve Mehmet bugün Sivas'ın yarı sahayı geçmemesi için adeta bir set oluşturdular orta çizgide. Bunda da oldukça başarılı oldular. Geçen hafta da bu 3lüyle başlasak nasıl olurdu diye düşünmemek elde değil. Maçın başındaki bu baskı golü erken getirdi yine Sami Yen'de. İlk 25 dakika da bu baskı devam etti. Sonrasında biraz vites düşürdük ve dinlenme moduna geçtik diyebiliriz topu ayağımızda tutarak. Aslında bu görüntü bu sene öne geçtiğimiz maçların tamamında vardı ve öyle de olacak gibi. İlk yarının son anındaki Petkovic'in hediyesi ve Kewell'in müthiş şutu 2. yarıya daha rahat bir şekilde çıkmamızı sağladı.

2. yarı da aynı şekilde rölantide başladı. Ara ara yokluyorduk gerçi Sivas kalesini. Arda 60. dakikaya kadar olan dilimde kaçırdıkları atsa sezon ortalamasını geçebilirdik rahatlıkla. Maçın sonuna kadar da aynı oyun devam etti neredeyse.

Bu maçta beni en çok düşündüren şey Nonda'nın ağır kalması oldu. Öyle Nonda ağır olan Sivas savunmasından bile daha ağırdı. Baros'u baya arayacağız devre sonuna kadar gibi gözüküyor. Yönetim keşke forvete de takviye yapsaydı. 3 sene öncesini düşünüyorum da bu takımın forvetleri Hakan Şükür, Ümit Karan, Necati Ateş ve Hasan Kabze'di. Şimdi elimizde sadece Nonda var.

Son söz de Sabri'ye; Hep böyle devam et Sabri...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails