28 Mayıs 2009 Perşembe

Mançistır Yunaytıd* Nerede?




Finali izlerken aklıma Ümit Aktan'ın bu sözü aklıma geldi. İngiltere'deki GS-Manu maçında söylemişti bunları. Bu maçı o anlatsa yine aynı şeyleri söylerdi sanırım. Yarı finaller sonrasından finale kadar olan dilimde hep Manu ön plana çıktı basında. Herkes artık Barca'nın durdurulacağını ve C.Ronaldo'nun(bkz. there is one ronaldo!) bu maçta Messiden de ön plana çıkıp kupayı kaldıracağına inanıyordu.

Ama maç başlamadan yapılan kritikler her zamanki gibi önemsizdi. Manu en büyük hatasını, büyük baskı kurduğu ilk 2 dakikada gol atamayarak yaptı! 3.dakikadan sonra artık Barca top oynamaya başlamıştı çünkü. Eto'o nun becerisi mi desek yoksa Vidic'in hatası mı desek bilemediğim pozisyonda golü buldu Barca. C.Ronaldo'nun golden sonraki "tamam sakin olun problem yok, ben hallederim" tripleri komikti gerçekten.Ve o golden sonra uzay futbolu başladı. İlk yarının sonlarına doğru oyunun hızı iyice arttı. Manu'da sayısız top kayıpları baş gösterdi. Üstüne gelen Barca'yı bir türlü itemedi, devre arası ilaç gibi geldi.

İkinci yarıda da aynı senaryo devam etti. Barca yüklendi, Manu kontra yapmaya çalıştı. C.Ronaldo kayıpları oynadı. Dakika 70te Messi havada uzayarak adeta asılı kaldı ve farkı ikiye çıkardı. İkinci golden sonra Katalanların olé! çekmesi ayrı bir olaydı Manu adına. Kalan dakikalarda Alex Ferguson'un tüm çabalarına rağmen oyunda ve skorda değişiklik olmayınca kupa Barca'ya gitti. 80.dakikadan sonra aklıma Münih-Manu finali gelse de sahadaki oyun beni rahatlatmaya yetti.


Messi vs. C.Ronaldo'ya gelince. Bir maçta kimse kimseye üstünlük kuramaz ama Messi'nin bir gömlek üstün olduğu ortaya çıktı sanki bu maçta. Şampiyonlar Ligi Kupası yakışırdı zaten bu sezon Messi'ye.

Barca için Hasat Mevsimi bitti. 3te 3 yaptılar bu sezon. Mükemmel tek kelimeyle!


Dün Mola! vermiştim ama bu maçı yazmamak bloguma ihanet olurdu. Mola! ya devam!

@ dertasacimbom
Yaz okulu hesabımdan alacaklı çıktım. Yazın görüşürüz :)

2 yorum:

dertasacimbom dedi ki...

Messinin hakan şükür vâri kafa golünüde gördük ya artık bişey demem. Messi-Ronaldo kıyaslamasına girmeye bile değmez. Sonuç Barçalamaya devam...

Eeee ado sen bizi 320 Satıcılar hesabında takip edersen olucağı bu yaz okulunada kalırsın :)

adozzi21 dedi ki...

yok abi ne 320si..ben o hesabı hiç bilmem..varsa yoksa 121 ve 100 :)

Messi'nin golünün değişik açıdan fotoğraflarına bakmışsındır. adam hakkaten kral :)

Related Posts with Thumbnails