20 Mayıs 2009 Çarşamba

O An! #3


17 Temmuz 1994'te bu at kuyruklu adamın o topu dağlara taşlara yollamasıyla Dünya Futbol Tarihi değişti. Brezilyalılar tekrar dünyanın en iyisi olmuşlardı.

Roberto Baggio o yaz takımını finale kadar sürüklerken, dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösteriliyordu. 2.turdaki Nijerya maçının son dakikasında attığı golle maçı uzatmaya götürmüş, uzatmalarda attığı penaltı golüyle de takımını çeyrek finale taşıyordu. Çeyrek finalde ise İspanya'ya 87.dakikada attığı golle Gök Mavililer yarı finale çıkıyordu. Yarı finalde Roberto Baggio adeta alev alıyor, Stoichkov'un takımı Bulgaristan'a 2 gol atarak artık kupanın bir kulpundan tutuyordu.

Finalden önce hastalanıp maça iğne ile çıktığı rivayet edilen Baggio o gün maçta bir varlık gösteremez. Belki de Brezilya bu adama önlem almıştı, bilinmez. Velhasıl kelam maç herkesin bildiği üzere penaltılara gitmiştir. Penaltılarda maç yeniden başlar, 120 dakikada kimin ne oynadığı önemli değildir. Penaltı bu, atılır, kaçırılır, kaleci kurtarır, solaklar penaltı atamaz vs. vs..Birçok turnuva, galibini penaltı atışları sonrasında belirledi tarihte. Ama hiç biri bu turnuva kadar konuşulmadı. Bu adam kadar olay olan olmadı.

Penaltılara 2 takım da gol bulamayarak başladı. 3.penaltılar sonrasında 2şer karşılıklı golle durum 2-2 olmuştu. İtalya'nın 4.penaltısını kullanan Massero kaçırıp, Dunga atınca durum 3-2 oldu. 5.penaltıyı kullanmak üzere topun başına bu sefer Roberto Baggio geldi. Adettendir diye hakeme, kaleciye, topa falan baktı. Buraya kadar herşey tamam da. O nasıl bir vuruştur öyle. Biz eskiden sokakta top oynarken, böyle topu dikenlere , "senin baban minareci mi?" derdik. Aynen öyle işte..

Bu andan sonra, Baggio denince, 94 Dünya Kupası denince akla hep bu an geldi. Baggio'nun etiketi oldu adeta bu penaltı vuruşu.

Tekrar tekrar izlemek isteyenler için;

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails