7 Mayıs 2009 Perşembe

Londra'da Katalan Sesleri!


Hani futbolun adaleti yoktu derler adama. 180 dakika boyunca 5 dakika top oynamayan Chelsea'ye anca böyle bir ceza yakışırdı. Daha maçın 9.dakikasında Essien'in müthiş golüyle 1-0 öne geçtikten sonra, golün üstüne yatmayı denediler. O pozisyonda 40 defa olsa 1i gol olurdu heralde. Bu Barça'ya da Catenaccio karşı koyardı anca. 90 dakika boyunca bunu harikulade bir şekilde başardılar. Uzay futbolu oynuyor dediğimiz Barca'ya tek şut çektirmediler. Ne zaman top Messi'ye gelse 3 kişi birden sıkıştırdılar. Eto'da top zaten 5 saniye bile durmadı hiç. Xavi ve İniesta maç boyu açık kapı aradı ama hiç bulamadı. Ceza sahası dışından çekilen şutlar hep dışarı çıktı. Sabri'yi aratan ortalarıyla Dani Alves saç baş yoldurdu. Üstüne üstlük 66.dakikada Abidal'in bence haksız yere atılmasıyla 10 kişi kaldı Barca. Yine de oyun üstünlüğünü korudu. Ama zaman zaman Chelsea ataklarına da engel olamadı. Hakem ne ilginçtir gecenin adaletini sağlamak içindir sanırsam; Abidal'i haksız yere atıp, Pique'nin penaltısını vermedi.

Dakikalar hızla ilerlerken Barca hala Chelsea yarı alanında top çevirip pozisyon arıyordu. 10 kişi kalınmasına karşı Guardiola'nın oyuna hiçbir müdahalede bulunmaması da ilginç bir detay. Dakika 85te Busquets'in yerine 18 yaşındaki Bojan Krkic girdi. O da kalabalık defans arasında kayboldu. Barca için umutlar tükenirken artık son çırpınışlarını sergiliyordu. Ama dakikalar 90+3ü gösterirken farklı geldi Barca. Alves'in yine isabetsiz ortasını Keita zar zor çevirdi Messi'ye doğru. Messi ceza sahası dışındaki Iniesta'ya topu yuvarladı o da gelişine ayağının dışıyla öyle bir vurdu ki Stamford Bridge'e yıldırım düşse bu kadar sallanmazdı stad. Maçı izledğim kafe keza öyle. Herkes gol diye ayağa kalktı Chelsea'ye küfürler savruldu. Hepimizin içinde biraz Katalan'lık varmış sanki. Sabri'nin Bordeaux'ya attığı golden beri bu kadar sevinmemiştim.

Bu kadar antipatik futbol oynayan Chelsea finale çıksa üzülürdüm.Şimdi milyonlarca insanın beklediği final oynanacak nihayet. Messi vs. Cristiano Ronaldo muhabbetleri dönecek kalan 20 günde. Bir kaza bela olmazsa ben yine Barca diyorum. Bir alttaki postta en kötü ihtimal gollü beraberlik demiştim. Maalesef en kötüsü oldu. Ama bu şekilde çok da güzel oldu! 27 Mayıs'ı bekliyoruz...

Iniesta'nın golü şuradan..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Chelsea'nin kale gibi defansına karşı Barça'nın etkisiz oyunu.

Ve 90+3 de gelen hüsran.

Tek tesellimiz C.Ronaldo vs Messi.

See you at Roma!

Unknown dedi ki...

Barça'nın Chelsea'den daha fazla istediği final vizesini Barcelona ve Bizler İnanarak Aldık.. Artık sadece 27 Mayıs gecesi saatler 21.45'i gösterdiğinde hepimiz birer Katalan gibi Barçanın yanında olacağız.. Dün olduğu gibi..

adozzi21 dedi ki...

@ Adsız

görüşürüz..

@ Peacelick'Sss

Roma'ya gidelim istersen direk..

Unknown dedi ki...

Final bileti senden mi ;)

adozzi21 dedi ki...

UEFA finali olsaydı benden olurdu da bu finalin bileti yok bende :)

dertasacimbom dedi ki...

Yunanistan milli takımının bi üst versiyonu gibi chelsea futboldan soğutuyor adamı. Eeee bunun sonucu olarak futbol ilahları bile dayanamadı cezayı öyle bi zamanda kesti ki çıkışı olmadı. Sırada ronaldo ve tayfası var :)

adozzi21 dedi ki...

@ dertasacimbom

hiç sevmediğim! İtalya milli takımına da benzetebiliriz :) bir de sabri ugan'ın sanırsam at.bilbao maçındaki Hagi'nin son dakika golü sonrası şu repliği var ; "bekledik bunu çok bekledik" şeklinde..işte öyle bir gol! :)

Özgür Şeker dedi ki...

Barça ulan! :)

adozzi21 dedi ki...

@Armanın Peşindeyiz

Gala's 'a sevgilerimi iletirsen sevinirim :)

Related Posts with Thumbnails