26 Şubat 2012 Pazar

Denizlispor 1 -0 Bucaspor


Denizli'de yaşamama ve 5-10 yıl arası kombineli olarak maçlara gitmeme rağmen bir futbolsever olarak bu sezon ilk kez maça gidebildim. Bunda her iki takımdaki genç futbolcuları merak etmem de etkili oldu.

Havanın güzel, biletlerin oldukça ucuz olması tribünlerin 3'te 2 sini doldurtmuştu. Biletler o kadar ucuzdu ki kapalı tribündeki sosyete tribünü gitmiş, yerine günübirlikçi piknikçiler gelmişti.

Maç klasik Bank Asya maçı havasında geçti. Her iki takım da açık oynayınca pozisyon sıklığı oldukça fazlaydı. Tabi Bucaspor daha açık oynayınca ve hücumda fazla çoğalamayınca daha etkili gözüken Denizlispor'du. Golcü diye alınan Gohou kaçırdığı golleri atsa maçın 5-6 olması içten değildi. Hatırlıyorum da Gohou ilk geldiğinde yerel bir gazete "golcü diye aldığımız adama bak" diye manşet atarak, istatistiklerini vermişti. Yanlış hatırlamıyorsam da adamın 3-4 sezonda attığı gol sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Halbuki bu tür takımlar Afrika'dan böylelerini getireceğine altyapıdaki oyunculara şans verseler, ülke futboluna daha çok katkı verebilirler. Seyircinin de altyapıdan gelen memleketinin oyuncusuna ayrı bir sempatisi oluyor zaten. Bucaspor'u o tür takımlardan ayrı tutabiliriz. Onlar gençlerle oynamayı tercih ediyorlar Bank Asya'da. Ve o gençleri de birkaç sene içinde Süper Lig'de görebiliriz. Ben en çok Civar'ı merak ediyordum. O da bugünkü maçta oynamadı. 48 numaralı bonus kafa Salih Uçar tekniği ve bilek hareketleriyle Buca hücumlarına yön veren isimdi. Emre Güral da fena oyuncu değil. Ama onda tipik Türk genç futbolcu havası var. Vücudu sahada ama beyni sanki başka bir yerde. Denizlispor'da da Denizli'nin çocuğu Erhan sağ açıkta göz doldurdu. Oyundan çıkarken de hak ettiği alkışı aldı. Fiziğini biraz geliştirebilirse o da iyi yerlere gelebilir.

Haftaya çok önemli bir maç var Denizlispor açısından. Denizli maçı aldığı takdirde kendini bir anda küme düşme potasında playoff potasına girebilir. Denizli'nin her sezon bahar döneminde coştuğunu düşünürsek; neden olmasın...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails