20 Kasım 2011 Pazar

Beşiktaş 0-0 Galatasaray |11. Hafta - Gidip Gelmek...

 
Zirveye tutunma maçında iki takım da 2'şer puan kaybederek yara aldı diyebiliriz. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray aynı oyun dizilişleriyle sahada yer aldı. İlk 20 dakikada Galatasaray daha baskın oyun sergiledi Beşiktaş'a göre. Kazım'la önemli bir pozisyondan da yararlanamadı. Daha sonra ne olduysa bir panik havası başladı. Quaresma'nın sağ kanattan sola geçmesi ve Simao ile beraber atakları geliştirmesi Eboue' yi zor durumda bıraktı. Önce Almeida sonra Simao ile 2 tane mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı siyah beyazlılar. Bu anlarda Galatasaray'ın orta 3'lüsünün ön plana çıkıp oyunu rölantiye alması gerekirdi. Ama gerek Ayhan, gerekse Engin'den gerekli katkıyı alamadı Galatasaray. Bunlara bir de formsuz Kazım eklenince hücumda üretkenlik sınırlandı.

Beşiktaş'ta da benzer şeyler yaşandı aslında. Veli ve Ernst pek katkı veremedi ilk yarı boyunca. Bu durum Galatasaray'ın aksine tempolu oynamak isteyen Beşiktaş'ı frenledi. Almeida'nın iyi servisçiliği, Simao'nın efektif oyunu Beşiktaş'ı pozisyonlara soktu. Birinde Semih boş kaleye giden topu kesmesiyle oyunu Gökhan Zan'ın aksine ne kadar iyi takip ettiğini gösterdi. Bugün de sahanın belki de en iyisiydi Muslera'yla birlikte.



İkinci yarıda Galatasaray'da etkisiz oynayan Ayhan'ın yerine Sabri girdi. Sakatlıktan yeni çıkan Sabri maalesef 5 dakika dayanabildi ve ciddi bir şekilde sakatlandı. Sabri'nin yerine Riera, Melo'nun yerine Baros'un girmesi Fatih Hoca'nın maçı ne kadar istediğinin göstergesiydi. Karşı hamle Necip Mustafa Pektemek değişikliğiyle Carvalhal'den geldi. Bu dakikadan sonra karşılaşma atanın kazanacağı maç havasına büründü. Zaten maç da her iki tarafa gitti geldi ama gol gelmedi.

Maçta ön plana çıkan adam Muslera'ydı. Sezon başından beri sıkça eleştirilen Uruguaylı gerekli cevabı gerek İtalya Uruguay maçında gerekse bu maçta verdi. Bonservis bedeli, aldığı para tartışılabilir ama adam iyi kaleci.  Semih de sanırım maç boyunca gösterdiği performansla Servet'e mührü basmış oldu.

Çarşı'nın 65. dakika şovu güzeldi fakat Eboue'ye yapılanlar tam anlamıyla bu şova gölge düşürdü.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails