16 Ekim 2011 Pazar

Galatasaray 2 - 1 Bursaspor | 6. Hafta - Sarı-Kırmızı Günler


Galatasaray için müthiş bir hafta geride kaldı. Basketbolda Fenerbahçe karşısında alınan 2 Cumhurbaşkanlığı kupası, Engelsiz Aslanların aldığı 3. Dünya Şampiyonluğu ve son olarak futbolda Bursaspor galibiyeti. Galatasaray taraftarı bu tür galibiyetleri epeyce zamandan beri özlemişti.
Havanın yağışlı, zeminin ağır olması mücadelenin kora kor geçmesine sebep oldu. Ama 60. dakikaya kadar Galatasaraylı futbolcular rakibe neredeyse 3. bölgede hiç top göstermediler. Beklerin orta sahaya desteği, ortadaki 3'lünün müthiş presi, Elmander'in Hakan Şükür vari koşuları savunmayı da oldukça rahatlattı. Engin Baytar'ın dinanizmi bu takıma çok şey kattı geçen 3 haftada ki daha da katacak gibi gözüküyor ama fizik kondüsyonunu biraz daha arttırması lazım. Selçuk ile Melo da bildiğimiz gibi oynadılar bugün. Melo'nun hırsı izlemeye değer bu sene. Kendisi sanki futbol maçında değil, voleybol ya da basketbol maçında oynuyor gibi hırsını gösteriyor. Fenerbahçe derbisinde düşünemiyorum bile kendisini.

Ve Baros...Kimilerince sene başında üstü defalarca çizilmiş olmasına rağmen o tam bir profesyonel gibi oynamaya devam ediyor, hala bu takımın en önemli parçası olduğunu gösteriyor. Böyle düşünmemizi sağlayan en önemli etmenlerden birisi de Sercan Yıldırım. Nasıl bir kafayla yaşadığını merak etmekteyim kendisinin. Yeri geliyor çok ince bir topuk pası veriyor, yeri geliyor topu en olmadık yerde kornere gönderiyor. Fatih Hoca'da maç sonunda "Galatasaray'da oynadığının farkına varmalı" diyerek o da bazı şeylerin farkında olduğu gösterdi. 

Gelelim Fatih Hoca'ya...Galip gelen kadroyu bozmayarak 3 haftadır doğru işer yapıyor. Ama bugün Engin sakatlandığında Sercan değişikliğine bir anlam veremedim. Orta saha düştü düşecek derken bu değişiklikle beyaz bayrağı göndere çekti resmen. Neyse ki hoca şansı bugün yanındaydı da oyuna sonradan dahil ettiği Baros maçı çevirdi. Yoksa zor bir basın toplantısı bekliyordu Fatih Hoca'yı.

Galatasaray taraftarı bu haftayı oldukça mutlu bir şekilde kapattı. Tüm branşlarda güzel günler bekliyor sarı-kırmızılıları...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails