2 Ekim 2011 Pazar

Ankaragücü 0 - 3 Galatasaray | 5. Hafta - Yürüyoruz Biz Bu Yolda


Bugün Galatasaray Ankaragücü karşısında çok önemli bir karşılaşmaya çıktı. Gerek deplasman fobisini yenmek, gerekse 2 sezondur Ankara'da deviremediği rakibini yenmek gerekiyordu.

Maça her iki taraf da kontrollü başlamıştı ki bu sezon Selçuk üzerinden sıkça göreceğimiz duran toptan Rajnoch'un kendine kalesine doğru vurduğu kafayla golü buluyordu Galatasaray. Bu aynı zamanda lig tarihinde atılan 3000. goldü. Galatasaray'ın orta sahada kalabalık olması (Melo-Seçuk-Engin) Ankaragücü'ne top yapma fırsatı tanımadı hiç. Aynı zamanda bu üç oyuncunun top yapabilme özelliği Galatasaray'ı bir hayli rahatlattı. Daha yarım saat olmadan da Kazım'ın sert şutu skoru 2-0'a getimişti bile. İlk yarının ilerleyen dakikalarında iki takım aynı düzende devam etti. Geçen hafta oynanan Eskişehir maçıyla karşılaştırırsak bekler bu sefer hiç ileri çıkmadı. Bu da hücum varyasyonlarının azalmasına neden oldu.

2. yarıya Ankaragücü daha istekli başladı ama bu heves genelde Galatasaray'ın ısıran orta sahasına takıldı. Bu orta saha kaptığı toplarla hızlı hücumları geliştirdi ve hücum hattı daha dikkatli davransa 65. dakikada skorun 4-5 olması içten değildi. Maçın sonlarında Baros'un istekli oyunu Galatasaray adına sevindiriciydi ki yaptırdığı ve attığı penaltıyla skoru 3-0'a getirdi.

Galatasaray adına maçın geneline bakacak olursak orta sahanın durumu şimdilik iyi. Bunda Kazım'ın istekli oyununun da payı var. Kale güvenilir ellerde. Sabri ve Gökhan Zan ağır aksak işliyor. Yabancıların takıma biraz daha ısınması lazım. Ankaragücü'nün ise bu sene işi oldukça zor. Sezon öncesi en önemli oyuncuları Sapara ve Vittek'i kaybettiler. Yerleri de dolmuş değil. Yetenk bakımından da oldukça kısırlar. Zor günler bekliyor Ankaragücü'nü.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails