6 Mayıs 2010 Perşembe

Ziraat Türkiye Kupası | Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe


Trabzonspor bugün sonuna kadar hak ettiği Türkiye Kupasını 6 yıl aradan sonra tekrar aldı. Şanlıurfa'da güneşin altında, gündüz oynanan finalde istekli olan, top yapmaya çalışan taraf hep Karadeniz ekibi oldu. Ama şanssızlık ya da beceriksizlikten dolayı istediği golü bir türlü atamadı. Fenerbahçe ise 55.dakikaya kadar yakaladığı tek pozisyonu gole çevirince, ibre tersine döndü. Buna rağmen ritminden bir şey kaybetmeyen Trabzon, artık işi ciddileştirip 3 gol attı ve maçı 3-1 kazandı. Son yılların en zevkli finallerinden biri oldu. Tribünlerin 80li yıllardan kalma görüntüler sergilemesi nostaljik bir hava da kattı.

Final oynandı bitti. İyi güzel. Fenerbahçe'nin 28 senedir kupayı alamaması tam anlamıyla bir fiyasko gerçekten. Fenerbahçe'ye sempati duymayan herkes bugün dalgasını geçti, makarasını yaptı haklı olarak. Ama Fenerbahçelilerin savunma mekanizmaları çok ilginç. Bugün herkesin Trabzonsporlu olmasından şikayetçiler. Aksini nasıl bekleyebilirler aklım ermiyor. Şu ülkede diğer takımlara, federasyona, hakemlere, tribünlere vs. takındıkları tavır herkesi soğuttu kendilerinden. Bu topraklarda da rüzgar ekersen, böyle fırtına biçersin. Zaten ezeli rakibinin mağlubiyetine, hezimetine sevinmeyen bir taraftar profili yok bu ülkede. Kimse kendini kandırmasın. Bundan önce nelerini gördük. Eski Şükrü Saraçoğlu stadının Parma, Dortmund, Chelsea vs. formalarıyla dolup taştığını biliyoruz. Yazık günahtır. Bir de mazlumu oynamayın! Alkışlar Trabzonspor'a!


TRABZONSPOR: 3 - FENERBAHÇE: 1
Stat: GAP Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Trabzonspor: Onur, Serkan, Song, Egemen, Cale, Selçuk (Dk. 83 Sezer), Colman, Engin (Dk. 86 Ceyhun), Burak, Alanzinho (Dk. 90 1 Giray), Umut
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 87 Gökhan Ünal), Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (Dk. 67 Deivid), Özer, Alex, Güiza
Sarı kartlar: Dk. 61 Serkan, Dk. 85 Burak, Dk. 87 Egemen, Dk. 90 Onur (Trabzonspor) Dk. 38 Emre, Dk. 71 Bilica (Fenerbahçe)
Goller: Dk. 66 Umut, Dk. 80 Engin, Dk. 90 3 Colman (Trabzonspor) Dk. 55 Alex (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails