16 Mart 2009 Pazartesi

Galatasaray 2- 2 Trabzon



Hamburg maçı sonrası yorgun, gergin ve Lincoln'süz takımımız daha maçın başında 1-0 geriye düştü. Gol sonrası orta sahada iyi top yapmaya başladık. Hakemsi şeyin faul çalmadığı pozisyon sonrası Arda'nın mükemmel pasında Baros aynı güzellikte vuruşla durumu 1-1'e getirdi.İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya Trabzon biraz daha istekli başladı. Bizim takımda da yorgunluk başlamıştı yavaştan. Zaten Ayhan, Arda ve Baros'tan başka hücüma yönelik, ofansif katkı sağlayan oyuncumuz yoktu. Ümit Karan için ayrı bir post gerekir sanırsam. Dakikalar 61'i gösterirken Trabzon yönetimi sağolsun, sahayı balona ve konfetiye buladı. Maç 2-3 dakika durdu ve Trabzon'un hızı kesildi. Bu kez takımları durdu, Trabzon taraftarı coştu. Sürekli bize giydirmeye başladılar. Artık ne alıp veremedikleri varsa. Avrupa fatihiymiş Galatasaraaayy diye bağırırlarken Arda onlara en güzel kapağı taktı. Ve takımını öne geçirdi. Trabzon iyice yüklenmeye başladı. Bu dakikalarda Bülent Kaptan'dan olumlu değişiklikler maçı bu şekilde bitirmemizi hatta bir gol daha atmamızı sağlayabilirdi. Zaten Trabzon orta sahada doğru düzgün top yapamıyordu. Ama gelmedi beklediğimiz değişiklikler. Baros çıktı, Yaser girdi, Mehmet Güven çıktı, Hasan Şaş girdi. Aylardır ayağına top değmemiş Hasan Şaş'ın yerine Lincoln girebilirdi oyuna. Bülent Kaptan umarım istediği otoriteyi kurmuş, gözdağını vermiştir ! Lincoln'e artık. Zira hem Kewell hem Lincoln yokken takım pozisyon üretmekte zorlanıyor.

Yaser girdikten 4 dakika sonra, yardımcı hakemsi şeyin kararıyla ve orta hakemi uyarmasıyla kırmızı kart gördü. Zaten sansasyona meraklı hakemimiz Yunus Yıldırım sevincinden koşa koşa geldi ve kırmızı kartı gösterdi Yaser'e. Alıştık zaten.

10 kişi kaldık derken bir de Arda Turan'ın bacağı delindi. Evet adeta delindi. Kart mı? Ne faülü? Futbol oynamaya çalışan futbolcuları böyle katletmek farz bu ülkede!

Direncimiz iyice kırıldıktan sonra 85.dakikada golü yedik. Colman ve Alanzinho heralde hayatlarının en güzel gollerini attılar bize! Ve maç 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Milan Baros için ayrı bir parantez açmak lazım. Bugün belki de ilk defa bu kadar sevdim bu adamı. Kabus gibi geçen Nonda'lı ve Ümit'li bir maçtan sonra ilaç gibi geldi. Ayrıca maçtan çıkarken yaptıkları takdire şayandı.

10 hafta var ve liderle aramızdaki fark 5

ŞAMPİYON OLACAĞIZ!!!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails